Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Amerika → Amérika (3), diunggahake → diunggahaké, industri → indhustri, militer → militèr (3), ndadekake → ndadèkaké, Saliyane → Saliyané, sisane → sisané
(→‎top: éjaan, replaced: seda → séda, dhukungan → panyengkuyung)
(éjaan, replaced: Amerika → Amérika (3), diunggahake → diunggahaké, industri → indhustri, militer → militèr (3), ndadekake → ndadèkaké, Saliyane → Saliyané, sisane → sisané)
|placeofdeath=[[Iwo Jima]], [[Jepang]]
|image=
|caption=Pirang-pirang jam sadurunge séda ing pertempuran Iwo Jima, pangkate diunggahakediunggahaké dadi Jenderal Penuh
|nickname=
|allegiance=[[Kekaisaran Jepang]]
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka kulawarga [[samurai]] lan duwéni turunan bangsawan. Dhèwèké ya iku kepala kulawarga kang apik, saben wektu sisanesisané dientekake bareng kulawargane. Nalika dines, dhèwèké mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwargane sanajan leté adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minangka deputi militermilitèr [[Jepang]] ing [[Washington DC]]. Dhèwèké kerep nglakoni lelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing Amérika Sarékat. Perjalanan ini ndadekakendadèkaké dhèwèké luwih ngerti babagan nagara iku lan uga éntuk respek saka wong AmerikaAmérika. Miturute, perang modern bakal akèh kang kaprabawan saka prodhuksi industriindhustri. Dhèwèké tau ngandharake panemune iki ing ngarep kanca-kancane yèn perang karo AmerikaAmérika bakalan sia-sia amarga AmerikaAmérika duwé indrustri kang kuwat. Panemu iki ditentang keras déning kaum militermilitèr Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dhèwèké ora salah siji prawira kang tau éntuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. SaliyaneSaliyané minangka pandhega militermilitèr, Kuribayashi uga duwéni bakat sastra, karyane ya iku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan