Teppanyaki: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: bangunan → yasan (2), dene → déné, Dene → Déné, migunakake → migunakaké, Saliyane → Saliyané, saperangan → sapérangan, Sawise → Sawisé, suwe → suwé, wujude → wujudé
(→‎Kandhele plat wesi: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(éjaan, replaced: bangunan → yasan (2), dene → déné, Dene → Déné, migunakake → migunakaké, Saliyane → Saliyané, saperangan → sapérangan, Sawise → Sawisé, suwe → suwé, wujude → wujudé)
{{nihongo|'''Teppanyaki'''|鉄板焼き||panggang plat wesi}} ya iku sawijining cara masak [[panganan]] [[Jepang]] ing sandhuwure plat [[wesi]] (''teppan''). SaliyaneSaliyané iku, teppanyaki uga bisa ditegesi minangka [[omah makan]] Jepang kang nyedhiyani panggonan lan meja wujudewujudé kounter, denedéné plat wesi dianggo [[juru masak]] kanggo masak panganan.
Plat wesi kang dianggo minangka piranti masak iku kandhele watara 0,3 [[centimeter|cm]] tekan 1,5 cm. Ing ngisor plat wesi ana [[kompor]] [[gas]] kang ana pirantine kanggo ngatur gedhé cilikke [[geni]]. Masakan kang dimasak ing ndhuwur teppan, tuladhane [[steak]], [[okonomiyaki]], [[monjayaki]], [[yakisoba]], lan saperangansapérangan jinis masakan saka [[janganan]], [[daging]], utawa panganan laut.
 
==Kandhele plat wesi==
Kandhele plat wesi adhedhasar jinis panganan kang pengin digawe. Okonomiyaki kang mbutuhake wektu masak luwih suwesuwé mbutuhake plat wesi kang luwih kandhel. DeneDéné plat kang tipis dianggo numis janganan kaya ta [[kul]] lan [[tauge]] nganggo geni gedhé lan wektu kang sedhela.
Kuli bangunanyasan kerep migunakakemigunakaké turahan tugelan plat wesi bekas bangunanyasan kanggo masak teppanyaki. Sadurunge kanggo masak, plat wesi kusu dikumbah resik lan digosok nganti lunyu. SawiseSawisé resik, plat wesi dipanasi lan dilap nganggo anduk nganti garing.
 
[[Kategori:Olah-olahan Jepang]]
352.737

besutan