Platyhelminthes: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: liyane → liyané, Umume → Lumrahé, saliyane → saliyané
(→‎Ciri-ciri: éjaan, replaced: ditemokake → tinemu)
(éjaan, replaced: liyane → liyané, Umume → Lumrahé, saliyane → saliyané)
== Ciri-ciri ==
Awake pipih dosoventral lan ora duwé [[segmen]].<ref name="b"/> UmumeLumrahé, golongan cacing pipih urip ing [[kali]], [[tlaga]], [[segara]], utawa minangka parasit ing jero organisme liyaneliyané.[2]. Cacing golongan iki sensitif banget karo [[cahya]].<ref name="b"/> tuladhane Platyhelminthes ya iku Planaria kang kerep tinemu ing ngisor [[watu]] (dawane 2–3&nbsp;cm), Bipalium kang urip ing ngisor [[lumut]] lembab (kira-kira dawane 60&nbsp;cm), Clonorchis sinensis, [[cacing ati]], lan [[cacing pita]].<ref name="b">(Inggris)Marty Snyderman, Clay Wiseman (1996). Guide to marine life: Caribbean, Bahamas, Florida. Aqua Quest Publications, Inc.. ISBN 978-1-881652-06-9. Hal.83-87</ref>
 
== Struktur lan fungsi awak ==
 
== Sistem pencernaan ==
Sistem pencernaan cacing pipih diarani sistem gastrovaskuler.<ref name="c"/> Ing kono peredaran panganan ora lumantar getih nanging lumantar [[usus]].<ref name="c"/> Sistem pencernaan cacing pipih dimulai saka cangkem, faring, lan dterusake ing [[krongkongan]].<ref name="c"/> Ing mburi krongkongan iki ana usus kang duwéni cabang ing sakojur [[awak]].<ref name="c"/> mula saliyanesaliyané selain nyerna panganan, usus ga ngedarake panganan tekan sakojur awak.<ref name="c"/>
 
== Cathetan suku ==
352.730

besutan