Asia Kidul-wétan: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, Sejarah → Sajarah, saliyane → saliyané
(éjaan, replaced: masyarakat → masarakat, negari → nagari (3))
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, Sejarah → Sajarah, saliyane → saliyané)
'''Asia Kidul-Wétan''' punika satunggiling tlatah ing jagad-wano (bawana) [[Asia]]. Tlatah punika papan watesipun budaya [[Asia Kidul]] utawi [[Indhia]] kaliyan budaya [[Asia Wétan]] utawi [[Cinten]]. Kirang langkung sepalih wewengkon tlatah Asia Kidul-Wétan, punika laladan kapulowan.
Asia Kidul-Wétan wewatesan karo [[Républik Rakyat Cina]] ing sisih [[lor]], [[Samudra Pasifik]] ing [[wétan]], [[Samudra Hindia]] ing [[kidul]], lan [[Samudra Hindia]], [[Lempongan Benggala]], lan anak bawana India ing [[kulon]].
== DaftarPratélan nagari ==
* [[Indonésia]]
* [[Malaysia]]
 
Lajeng nagari [[Timor Wétan]] ugi asring kagolong ing Asia Kidul-Wétan. Kaliyan ugi nagari [[Taiwan]] rikala-kala ugi kagolongaken tlatah punika.
==SejarahSajarah Asia Kidul Wétan==
Jeneng Asia Kidul-Wétan pisanan digunakaké nalika abad ka-20. Sadurungé papan iki dikenal kanthi jeneng ''India Buri'' (yèn dibandhingaké karo benuwa India). Asia Kidul-Wétan cacahé ana sewelas nagara, ana sing mapan ing daratan ([[Asia|Benuwa Asia]]) kang diarani Asia Kidul-Wétan Daratan (Indocina) lan ana sing kalebu Asia Kidul-Wétan Maritim, saliyanesaliyané iku uga asring sinebut ''Kepulowan Kidul'' (Nan Yang, Cina lan Vietnam), Kepulowan Melayu (Malay Archipelago menurut A.R. Wallace), Malayunesia (Logan), Indonésia (Logan lan Adolf Bastian), Hindia Wétan (Oost-Indie, [[Walanda]]), Malaysia, Insulinde (déning wong Hindia Walanda ing abad ka-20), utawa Nuswantara (déning masarakat Indonésia).
 
==Agama==
352.737

besutan