Kasti: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: akehe → akèhé, dene → déné, diwenehi → diwènèhi, yaiku → ya iku
(→‎Tatacara: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: akehe → akèhé, dene → déné, diwenehi → diwènèhi, yaiku → ya iku)
'''Kasti''' iku dolanan tradhisional kanggo bocah cilik mèmper karo dolanan utawa ulah raga [[bisbol]] ([[basa Inggris]]:''baseball''). Piranti sing diperlokaké arupa [[bal]] karèt sing gedhéné saukuran bal [[tènis]] nanging ora ana wuluné. Saliyané bal uga diperlokaké piranti arupa teken sing digawé saka kayu, padha karo ''bat'' ing ulah raga [[bisbol]] sing gunané kanggo namplèk bal. Ana manèh piranti sing diarani "hong", arupa telu cagak wesi apa kayu utawa pring minangka ''base''-é. Hong sepisanan dipasang cedhak karo papan namplèk bal, déné hong kapindho lan katelu dipasang ing pojok sing dunungé adoh ing sisih kiwa lan tengen. Sawisé pemain namplek bal kang diuncalake déning sing bagean nguncal saka tim kang wayahe jaga, denedéné sing namplek diwenehidiwènèhi telung kesempatan kanggo namplek sampek kenek. Sawisé bal bisa ditamplek banjur mlayu menyang hong kang wis dicawisake olèh mlayu menyang hong kang cedhak olèh mlayu menyang hong kang adoh. Cara itungan nilaine yaikuya iku saka akeheakèhé anggota tim kang bisa mbalik menyang Home/omah asal tanpa kena bal
 
==Tatacara==
352.737

besutan