Kedharuratan mèdhis: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: cepet → rikat, Senadyan → Sanadyan
(→‎top: éjaan, replaced: bidhang → babagan (2), jroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: cepet → rikat, Senadyan → Sanadyan)
'''Kedharuratan mèdhis''' iku cawang èlmu [[kedhokteran]] sing dipraktèkaké ing sawijining [[unit gawat dharurat]] [[rumah sakit]], lan ing papan liyané ing ngendi ana pitulung pisanan marang sawijining panyakit diperlokaké.
 
Kedharuratan mèdhis fokus marang [[diagnosis]] lan pangobatan panyakit akut lan [[cidra]] sing merlokaké tindakan cepetrikat. SenadyanSanadyan babagan iki ora mènèhi perawatan ''jangka panjang'', dhokter-dhokter ahli bisa mi pelayanan sabanjuré marang [[pasien]] kanthi kasus-kasus tinamtu.
 
Kedharuratan mhis tuwuh saka kedhokteran umum lan nyakup cawang kedhokteran liyané, kaya èlmu [[bedhah]]. Dhokter ahli kudu nguwasani tata cara pambedhahan, resusitasi trauma, panylametan urip liwat jantung lan pernapasan lanjut. Saliyané iku, dhokter perlu uga dijangkepi karo kemampuan [[anestesi]], [[bedhah plastik]], nangani serangan jantung lan liyané sajeroning èlmu [[panyakit njero]], nangani pasien ngandhut dharurat, lan nangani kasus [[mimisen]] utawa epistaksis.
352.737

besutan