Polen: Béda antara owahan

47 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: . → ., Daftar → Pratélan (5), Dhaftar → Pratélan (2), Galeri → Gladri, keraton → karaton, Motto → Sesanti, suku bangsa → bebrayan (3), umumé → lumrahé, kabupaten → kabupatèn
(éjaan, replaced: Propinsi → Provinsi, utamané → mliginé (3))
(éjaan, replaced: . → ., Daftar → Pratélan (5), Dhaftar → Pratélan (2), Galeri → Gladri, keraton → karaton, Motto → Sesanti, suku bangsa → bebrayan (3), umumé → lumrahé, kabupaten → kabupatèn)
|}
|-
|align="center" colspan=2 style="border-bottom:1px solid gray;"|''MottoSesanti:Bóg, Honor, Ojczyzna (ora resmi)''
|-
|align=center colspan=2| [[Gambar:EU location POL.png|240px]]<br /><br /><center>Polen ing [[Uni Éropah]]</center><br />
| [[Lagu kabangsan]] || ''[[Mazurek Dąbrowskiego]]''
|-
| Domain Internet || .pl
|-
| Kodhe nagara || +48
:''Uga delengen [[Sajarah Polen]]''
 
Polen iku nagara ing Éropah-Wétan sing wis diadegaké kurang luwih sèwu taun ing taun [[966]]. Ing taun [[1025]] Polen dadi keratonkaraton lan ing taun [[1569]] manunggal karo Litowen dadi "[[Kasaraharjan Polen-Lituania|Kasaraharjan Polen-Litowen]]". Nanging taun [[1795]] kasaraharjan iki rusak lan wong Polen ora nduwé nagara mardika nganti taun [[1918]], sawisé [[Perang Donya I]].
 
== Pamérangan administratif ==
Polen miturut administratif dipérang dadi 16 [[propinsi]] ('ka-voyevod-an') utawa ''województwo'' ing [[basa Polen]]. Saben propinsi dicacah manèh dadi pirang ''powiat'' (padha karo [[kabupatenkabupatèn]], terus saben ''[[powiat]]'' dibagi dadi sawetara ''[[gmina]]'' (kurang luwih ukarané antara [[kecamatan]] utawa [[kalurahan]])).
 
Provinsi Polen (ing [[Basa Polski|basa Polen]]):
[[Gambar:Bielsko-Biała Town Hall.jpg|thumb|180px|right|[[Bielsko-Biała]]]]
[[Gambar:Wieliczka salt mine.jpg|thumb|195px|right|[[Wieliczka]]]]
:''Artikel utama: [[DaftarPratélan kutha ing Polen]]''
 
* '''[[Warszawa]]''' (''Warsawa'')
:''Artikel utama [[Démografi Polen]]''
 
Sukubangsa sing manggon ing Polen iku mayoritasé suku bangsabebrayan [[wong Polen|Polen]] sing kalebu bangsa [[Wong Slav|Slav]]. Nanging uga ana suku bangsabebrayan [[wong Belarus|Bélarus]], mliginé ing saidenging [[Białystok]], suku bangsabebrayan [[wong Jerman ing Polen|Jerman]], mliginé saindenging [[Opole]]. Banjur uga ana sithik [[wong Ukraina]] cedhak [[Przemyśl]]. Sadurungé [[Perang Donya II]], uga ana [[Sajarah kaum Yahudi ing Polen|komunitas Yahudi]] sing gedhé ing Polen. Nanging komunitas Yahudi disirnakaké nganti mèh entèk déning wong [[Jerman Nazi|Nazi Jerman]].
 
Wong Polen [[Agama Katulik ing Polen|umumélumrahé]] agama [[Katulik]], [[Paus Yohanes Paulus II|Paus Yokanan Paulus II]] asalé ya saka Polen. Nanging uga ana sing nganut agama [[Kristen Ortodhoks]], mliginé wong Bélarus. Panganut [[agama Yahudi]] wis mèh ora ana manèh namung kurang luwih 12.000 jiwa waé. Panganut agama [[Islam]] uga ana. Saliyané para migran anyar, uga ana wong Polen keturunan [[wong Tatar|bangsa Tatar]] sing wis atusan taun manggon ing kéné kaya wong Yahudi. Cacahé umat Muslim kurang luwih ana 30.000 jiwa. Wong Buda uga ana nanging [[Agama Buda ing Polen|cacahé]] panganuté ora patiya akèh; namung kira-kira 5.000 jiwa waé.
 
== Géografi ==
Kali sing paling dawa ing Polen iku [[kali Wisla]] sing mili ngliwati kutha [[Warsawa]].
 
=== DaftarPratélan kali ing Polen ===
:''Artikel utama: [[DaftarPratélan kali ing Polen]]''
 
== Uga delengen ==
* [[Daftar powiat ing Polen|DhaftarPratélan powiat ing Polen]]
* [[Daftar gmina dwibasa ing Polen|DhaftarPratélan gmina dwibasa ing Polen]]
 
== GaleriGladri ==
 
<gallery>
352.730

besutan