Sistem saraf: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Komponen → Komponèn
c (→‎top: gerakan -> obahan using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: Komponen → Komponèn)
'''Sistem saraf''' [[sato kewan|kéwan]] ngoordhinasi aktivitas [[otot]], monitor [[organ (anatomi)|organ]], mbentuk lan uga ngendhegaké lebonan saka [[indra]], lan ngaktifké aksi. KomponenKomponèn utama ing sistem saraf ya iku [[neuron]] lan [[saraf]], sing mainké peran wigati ing koordinasi. Ing makluk sing ora duwé [[utek]], sistem saraf ora ngasilaké utawa nglakokaké pikiran, obahan lan émosi (lumpuh).
 
Sistem saraf manungsa dipérang dadi telu, ya iku saraf [[utek]], saraf sumsum balung mburi, lan saraf tepi. Saraf utek lan saraf sumsum balung mburi iku saraf pusat. Ing saraf tepi, saraf nggandhéngaké saraf pusat karo [[indra]] lan [[otot]]. Saraf utek ibaraté ''chip'' ing komputer. Sistem saraf dhéwé arupa cabang saka sistem koordinasi saliyané sistem hormon lan sistem otot.
352.737

besutan