Tetuwuhan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Senadyan → Sanadyan
(éjaan, replaced: filogeni → filogèni, hubungan → gayutan, nduwèni → duwé)
(→‎top: éjaan, replaced: Senadyan → Sanadyan)
Amarga werna ijo dominan banget ing anggota karajan iki, mula jeneng liya sing dianggo ya iku '''Viridiplantae''' ("tetanduran ijo"). Jeneng liyané ya iku '''Metaphyta'''.
 
Klasifikasi tetanduran mangsa kapungkur nglebokaké uga kabèh jinis [[alga]] lan [[fungi]] (kalebu [[jamur lendhir]]) minangka anggotané. Kritik-kritik sing muncul sabanjuré agawé fungi dipisahaké saka tetanduran. SenadyanSanadyan stasioner, fungi asipat ''[[saprotrof]]'', antuk ènèrgi saka sisa-sisa [[bahan organik]]. Saliyané iku, dhindhing sèl fungi ora kasusun saka bahan sing padha karo tetanduran lan malahan mèmper [[kéwan]].
Sapérangan gedhé alga banjur wiwit dipisahaké saka kaanggotaan tetanduran amarga ora duwé diferensiasi jaringan lan ora ngembangaké [[klorofil]] minangka [[pigmen]] panangkap ènèrgi.
 
352.737

besutan