Gemblong: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: diwenehi → diwènèhi, jenising → jinising, Jenising → Jinising, siap → siyap
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
(éjaan, replaced: diwenehi → diwènèhi, jenising → jinising, Jenising → Jinising, siap → siyap)
}}
 
'''Gemblong''' iku jenisingjinising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. JenisingJinising gemblong akèh banget. Ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh tinemu ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wétan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon.
 
Gemblong saka beras ketan biyasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané iku gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
Carane Masak Gemblong :
 
# Kabèh bahan mau dicampur, diulet sinambi diwenehidiwènèhi santen anget sithik-sithik, nagnti bisa dibentuk bunder kaya endhog, rada pipih.
# Digoreng nganggo lenga nganti wernane rada soklat, banjur ditiriske.
# Gula salut : digodhog nganti umup, kenthel, lan ana busane. Geni dicilike, gemblong dilebokke, diudhek nganti rata kecampur gula.
# banjur diadhemke, siapsiyap dipangan.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan