Warsawa: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Galeri → Gladri, Motto → Sesanti, Propinsi → Provinsi (3), padunungé → sing ndunungi (2), padunung → sing ndunungi
(→‎Galeri: éjaan, replaced: presidèn → présidhèn)
(éjaan, replaced: Galeri → Gladri, Motto → Sesanti, Propinsi → Provinsi (3), padunungé → sing ndunungi (2), padunung → sing ndunungi)
|align="center" width="140px"|
|-
!colspan="2" | <small>''MottoSesanti:''<br />''[[basa Latin|Latin]]: Contemnit procellas ([[basa Jawa|Jawa]]:"Nglawan prahara")''<br />''Latin: Semper invicta (Jawa: "Nitya jaya")''
|}
|-
! colspan="2" | Katrangan cekak
|- style="background: #ffffff;"
| [[PropinsiProvinsi ing Polen|PropinsiProvinsi]]: || [[PropinsiProvinsi Mazowia|Mazowia (mazowieckie)]]
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 517,24 [[kilometer persegi|km²]]
|}
 
'''Warsawa''' ([[basa Polen|Polen]] ''Warszawa'') iku ibu [[kutha]] [[Polen]]. [[Kutha]] iki nduwésing padunungndunungi [[1,7]] [[yuta]] jiwa nanging ing wewengkon saubenging kutha iki ana mèh [[3]] yuta jiwa padunungésing ndunungi.
 
Kutha iki diliwati kali [[Wisła]] ([[basa Inggris|Inggris]] lan [[basa Latin|Latin]] ''Vistula''). Warsawa ugi [[kutha krajan]] [[propinsi]] [[Województwo mazowieckie|Mazovia]].
Warsawa dudu kutha paling tuwa ing [[Polen]] ing salah sijining kutha sing tuwa. Kutha iki wis dicathet ing taun [[1241]]. Kutha iki dadi kutha krajan Polen ing taun [[1596]] nalika [[Ratu]] Polen pindhah.
 
Ing [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah lan dibesmi [[tentara]] [[Nazi]] [[Jerman]]. [[Ghetto]] [[Yahudi]] dibesmi ing taun [[1943]] lan sakutha diratakaké karo lemah ing taun [[1944]]. Kabèh padunungésing ndunungi dipatèni utawa diusir. Sawisé perang, kutha kuna dibangun manèh. Saiki kutha Warsawa kalebu [[Situs warisan donya|Situs Warisan Donya UNESCO]].
 
== Uga delengen ==
* [[Polonia Warszawa]] - 1911 r., league: [[Ekstraklasa]] http://ksppolonia.pl/splash/index.php
 
== GaleriGladri ==
 
<gallery>
348.872

besutan