Istanbul: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Istana → Pura (2), padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi
(→‎top: éjaan, replaced: Propinsi → Provinsi, khususé → mliginé)
(éjaan, replaced: Istana → Pura (2), padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi)
[[Gambar:Istanbul Turkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né ya iku [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', mliginé ing abad ke-19. Luwih adoh sadurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka Bizantium utawa Byzantion.
Kutha iki nduwésing padunungndunungi 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|Istanbul]]
[[Gambar:Istambul and Bosporus big.jpg|thumb|220px|Gambar Istambul dan [[Bosporus]] kang dijupuk saka citra satelit]]
Kanthi populasiné sing kurang luwih 11 nganti 15 yuta, Istanbul dadi kutha kang paling padhet padunungésing ingndunungi Turki lan ngrupaaké salah sawijining kutha paling gedhé ing [[Éropah]]. Kutha iki uga dadi kutha krajan administratif
Provinsi Istanbul.
 
 
== Wisata ==
* [[IstanaPura Topkapı]], patilasan IstanaPura Sultan
* [[Grand Bazaar]], pasar gedhé ing tengah kutha Istanbul
* [[Selat Bosporus]], kang ngubungaké [[Segara Ireng]] karo [[Segara Aegean]] saterusé menyang [[Segara Tengah|Segara Mediteranian]]
352.730

besutan