Wrocław: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Galeri → Gladri, kilometer → kilomèter, Protestan → Protèstan, pusat → punjer (2), serta → sarta (2), Tentara → Wadya, utamané → mligi)
(→‎top: éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi)
| Walikutha: || Rafał Dutkiewicz
|}
''' Wrocław ''' (pocapané [{{IPA|'vrɔtswaf}}]; [[basa Jerman|Jerman]]: '''''Breslau''''') iku kutha sing paling gedhé kaping papat ing Polen yèn ditilik saka cacahé padunungésing ndunungi. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki kutha krajan ''[[Województwo dolnośląskie]]'' (provinsi Silesia Ilir). Saliyané iku kutha iki punjer Kauskupan Agung lan Diocese Protèstan. Ing kutha iki uga akèh sekolah-sekolah dhuwur lan universitas, lembaga-lembaga sains saha akèh téater sarta musiyum. Kutha iki punjer budaya Silesia. Ing Wrocław akèh pabrik-pabrik mesin lan métal.
 
Wrocław papané ana ing pinggiring kali [[Oder]] (Odra). Kutha iki dibagi dadi rong pérangan déning kali iki.
352.737

besutan