Shabeellaha Hoose: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: bagéan → pérangan, pérangan saka → péranganing, padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi
(éjaan using AWB)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan, pérangan saka → péranganing, padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi)
[[Gambar:Somalia regions map Shabeellaha Hoose.svg|thumb|Lokasi Shabeellaha Hoose ing Somalia]]
'''Shabele Ngisor''' ([[Basa Somali]]: ''Shabeellaha Hoose'') iku sawijining laladan administratif (''[[gobolka]]'') ing [[Somalia]] Kidul. Nganti taun 1984, nalika laladan iku diwangun manèh, tlatah iki bagéan sakapéranganing laladan [[Benadir]] lan kutha krajané ya iku [[Mogadishu]], nanging saiki kutha krajané [[Merca|Marka]].
 
Shabeellaha Hoose wewatesan karo laladan [[Banaadir]], [[Shabeellaha Dhexe]], [[Hiiraan]], [[Bay, Somalia|Bay]], [[Jubbada Dhexe|Middle Juba]] lan [[Samudra Hindia]]. Sawisé Mogadishu, tlatah iki minangka tlatah kang paling padhet padunungésing ingndunungi Somalia.
 
Tlatah iki dijenengké saka jeneng [[Kali Shebelle]], kang mili liwat ing kana.
 
== Basa-basa ==
Sacara linguistik, tlatah iki minangka tlatah kang paling manéka warna dhialèk basa [[Somali]]né. Mayoritas padunungsing ndunungi wicara nganggo dhialèk May-May versi Digil saka tlatah Dhoobey. Uga dianggo ing tlatah iki dhialèk Af Jido, Af Garre, Af Tuni, Af Reer Marka lan Af Reer Barawe, uga dhialèk standard Maha Tiri Somali lan May-May saka Mirifle.
 
== Distrik ==
352.737

besutan