Pananggalan Hijriyah: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi
(éjaan, replaced: klebu → kalebu (2))
(→‎top: éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi)
{{Islam}}
'''Pananggalan Hijriyah''' utawa '''Kalèndher Hijriyah''' utawa '''Kalèndher Islam''' ([[Basa Arab]]: التقويم الهجري; ''at-taqwim al-hijri''), iku [[kalèndher]] sing dipigunakaké déning umat [[Islam]], kalebu sajeroning nemtokaké tanggal utawa [[wulan]] sing magepokan karo ibadah, utawa dina-dina wigati liyané. Ing nagara-nagara sing padunungésing ndunungi mayoritas [[Islam]], Kalèndher Hijriyah uga minangka sistem penanggalan sadina-dina. Kalèndher Hijriyah migunakaké sistem kalèndher lunar (komariyah).
 
Pananggalan iki dijenengaké Pananggalan Hijriyah, amarga ing taun pisanan kalèndher iki iku [[taun]] dumadiné prastawa [[Hijrah]] [[Muhammad]] saka [[Makkah]] menyang [[Madinah]], yakni ing taun [[622]] M.
348.872

besutan