Bètléhem: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Padunungé → Sing ndunungi
(éjaan, replaced: raja → ratu (2), pusat → punjer, kadadéyan → kadadéan, jroning → sajeroning (4), industri → indhustri, gua → guwa (2))
(→‎top: éjaan, replaced: Padunungé → Sing ndunungi)
[[Gambar:Nativity Church.jpg|thumb|right|350px|Greja Kalahiran, sawijining wangunan wigati ing Betlehem]]
 
'''Betlehem''' ([[basa Arab|Arab]] '''بيت لحم'' '''Bayt Laḥm'' "omah daging"; [[basa Ibrani|Ibrani Standar]] '''בית לחם''' "omah roti", '''Bet léḥem''' / '''Bet láḥem'''; [[basa Ibrani Tiberias|Ibrani Tiberias]] '''Bêṯ léḥem''' / ''' Bêṯ lāḥem''') ([[basa Yunani|Yunani]]: '''Βηθλεέμ''') ([[basa Latin|Latin]]: '''Bethleem''') iku [[kutha]] [[Palestina]] ing [[Gisik Kulon]] lan minangka punjer budaya Palestina lan indhustri pariwisata. PadunungéSing ndunungi watara 29.019 jiwa ([[2005]]).<ref name="wg">{{cite web|url=http://www.world-gazetteer.com/wg.php?x=&men=gpro&lng=en&dat=32&geo=-176&srt=npan&col=aohdq&pt=c&va=&geo=438177521|title=World Gazetteer|archiveurl=http://archive.is/zGMqr|archivedate=2013-01-05}}</ref>
 
Kutha iki duwé teges wigati tumrap umat [[Kristen]] amarga dipercaya minangka panggonan kalairan [[Yesus saka Nazaret]]. [[Kuburan Rahel]] kang wigati sajeroning [[Judaisme|agama Yahudi]] dumunung ing pinggiran kutha iki. Betlehem uga minangka panggonan kanggoné komunitas [[Kristen Palestina]] paling gedhé ing Timur Tengah. Kutha iki dumunung watara 10&nbsp;km kidulé kutha [[Yerusalem]], kanthi elevasi udakara 765m (2.510 kaki) saka lumahing segara. [[Kutha raya]] Betlehem uga nyakup kutha cilik [[Beit Jala]] lan [[Beit Sahour]].
348.872

besutan