Vatikan: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan (2), Demografi → Dhémografi, Ekonomi → Ékonomi (2), Februari → Fèbruari, gedhung → gedhong (3), Geografi → Géografi, greja → gréja (2), luwih saka → punjul, Motto → Sesanti)
(éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi)
</table>
</div>
'''Vatikan''' ya iku [[nagara]] mardika paling cilik ing donya, saka ambané wewengkon lan cacahing padunungsing ndunungi. Vatikan iku [[enklave]] lan dikubengi kutha [[Roma]] ing [[Italia]]. Vatikan iku papan panggonané [[Paus (Katulik Roma)|Paus]] lan wewengkon [[Takhta Suci]], otoritas pusat [[Gréja]] [[Katulik]].
 
== Sajarah ==
Tlatah ing kutha [[Roma]] kang sadurungé ora ana padunungésing ndunungi iki (''ager vaticanus'') tansah dianggep keramat, malah sadurungé [[agama]] [[Kristen]] mlebu ing tlatah mau. Taun 326, [[gréja]] pisanan diwangun ing sakdhuwuré panggonan sing diperkiraaké makam [[Santo Pétrus]]. Wiwit wektu samono panggonan iki tansaya akèh dipanggoni warga.
 
Para [[Paus (Katulik Roma)|Paus]] sajeroning peran sékulèré wiwit ngrembakaké prabawa menyang laladan-laladan saubengé lan liwat nagara-nagara Paus mréntah laladan-laladan ing [[ujung]] [[Italia]] sing suwéné punjul sèwu taun nganti tengahan abad kaping 18 nalika [[Italia]] didadèkaké siji. Wektu iku laladan nagara [[Paus]] disita déning Karajan Italia kang nembé diadegaké.
352.737

besutan