Słubice: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, bagéyan → pérangan, dasar → dhasar, disebut → ingaran, kilometer → kilomèter, persegi → pasagi, tahun → taun, utamané → mligi, Jèrman → Jerman (3))
(éjaan, replaced: padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi)
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
 
'''Słubice''' ([{{IPA|swuˈbiʦɛ}}], [[basa Jerman|Jerman]]: ''Dammvorstadt'') iku sawijining kutha sing papané ana ing sisih kuloné [[Polen]] ing pinggiring kali [[Oder]]. Kutha iki nduwésing padunungndunungi 25.000 jiwa. Nganti taun [[1945]], kutha iki pérangan wétan kutha [[Frankfurt an der Oder]] (''Dammvorstadt'', ''Gartenstadt''). Jeneng Słubice iku éjaan [[basa Polen|basa Polen modhèrn]] kanggo ''Zliwitz'', sawijining désa sing ingaran ing piagem kutha [[Frankfurt]] sing ditulis ing taun [[1253]].
 
==Sithik bab kutha iki==
 
== Gmina ==
Tlatah munisipal (''Gmina'') Słubice ambané ana kurang luwih 185 km² lan padunungésing ndunungi ana 19.106 jiwa. Ing tlatah iki kalebu antarané:
* Golice (''Gohlitz'')
* [[Kunice (Lebus)|Kunice]] (''Kunitz'')
352.730

besutan