Konggrès Amérika Sarékat: Béda antara owahan

→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan (3), federal → fédheral, legislatif → lègislatif, nagara pérangan → praja (3), nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2), sajroning → sajeroning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan (3), federal → fédheral, legislatif → lègislatif, nagara pérangan → praja (3), nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi)
[[Gambar:G.W. Bush delivers State of the Union Address.jpg|thumb|300px|Konggrès sajeroning Sèsi Bebarengan.]]
 
'''Konggrès Amérika Sarékat''' ([[Basa Inggris]]: ''United States Congress'') iku [[cawang legislatiflègislatif]] saka pamaréntahan federalfédheral [[Amérika Sarékat]]. Sistem sing dianut ya iku [[sistem rong kamar]] utawa bikameral, dumadi saka [[Dewan Perwakilan Rakyat Amérika Sarékat|Dewan Perwakilan Rakyat]] lan [[Senat Amérika Sarékat|Senat]]. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, saben anggota makili sawiji [[dhistrik]] lan tugas sajeroning rong taun. Jumlah kursiné didum miturut gunggung padunungsing ndunungi saben [[nagara bagéanpraja]]; déné sajeroning Senat, saben nagarapraja bagéan nduwèniduwé loro Senator, ora peduli gunggung populasiné. Ana 100 senator, sing njabat sajeroning enem taun. Anggota DPR lan senator, dipilih sacara langsung déning masarakat, nanging ing sawetara nagara bagéanpraja gubernur bisa milih pengganti sauntara wektu nalika ana kursi Senat sing kothong.
DPR lan Senat sidhang ing [[Gedung Capitol]] sing dunungé ing kutha[[Washington, D.C.]]
 
352.737

besutan