Bupati: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, jabatan → kalungguhan, pamarèntahan → pamaréntahan
(→‎Pamilihan: éjaan, replaced: merga → amarga, klebu → kalebu)
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, jabatan → kalungguhan, pamarèntahan → pamaréntahan)
'''Bupati''' iku pamimpin [[kabupatèn]]. Tembung "bupati" iki saka [[basa Sansekerta]]: ''bhûpati'', "raja dunya"). Pilungguhan Bupati sejajar karo [[Walikutha]]. Kanggo nglakokaké pamarèntahanpamaréntahan, bupati nduwé jejibahan lan wewenang mimpin giyaran kabupatèn miturut kawicaksanan sing wis kukuhaké bareng karo [[DPRD]] Kabupatèn.<br>
Sadurungé taun [[1945]] kalungguhan bupati iki mung ing pulo [[Jawa]], [[Madura]] lan sawetara [[Bali]]. Sabubaré taun 1945 digunaake ing kabèh kabupatèn sa-[[Indonésia]].
 
==Pamilihan==
Bupati dipilih bareng karo pasangane (wakil bupati) sepaket lan langsung dipilih déning rakyat sekabupatèn. Jabatan bupati iki jabatankalungguhan politis amarga diusulake [[parté pulitik]] lan ora kalebu [[punggawa nagari sipil]].
 
==Uga delengen==
* [[Kabupatèn]]
* [[Kutha]]
* [[DaftarPratélan Kabupatèn lan Kota Indonésia]]
 
[[Kategori:Wewengkon administratif pamaréntahan]]
352.737

besutan