Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Biografi: éjaan, replaced: pamarèntahan → pamaréntahan
Durkheim minangka mahasiswa ingkang rikat mateng. Piyambakipu mlebet dhateng [[École Normale Supérieure]] taun [[1879]]. Angkatanipun inggih punika salah satunggaling ingkang paling cemerlang ing abad kaping 19 lan kathah kanca satunggal kelasipun, kados [[Jean Jaurès]] lan [[Henri Bergson]] lajeng dados tokoh ageng wonten ing pagesangan intelektual Prancis. Wonten ing ENS Durkheim sinau wonten ing ngandhap [[Fustel de Coulanges]], satunggaling nimpuna ngèlmu klasik, ingkang kagungan pamanggih ilmiah sosial. Wonten ing wekdal ingkang sami, piyambakipun maos karya-karya [[Auguste Comte]] lan [[Herbert Spencer]]. Dados, Durkheim remen kaliyan pendekatan ilmiah tumrap masarakat wiwit awal karièripun. Punika minangka konflik pisanan saking kathah konflik sanèsipun kaliyan [[sistem akademik Prancis]], ingkang boten kagungan [[kurikulum ngèlmu sosial]] nalika semanten. Durkheim rumaos ngèlmu-ngèlmu kamanungsan boten ngregeti. Piyambakipun lulus kanthi peringkat angka 2 saking wingking ing angkatanipun nalika piyambakipun nglampahi ujian ''agrégation'' – syarat kanggé posisi ngajar ing pengajaran umum – ing ngèlmu filsafat taun 1882.<ref>http://durkheim.uchicago.edu/</ref>
 
Minat Durkheim babagan [[fenomena sosial]] ugi kasurung déning [[pulitik]]. Kawonipun Prancis ing [[Perang Prancis-Prusia]] sampun maringi gebugan dhateng pamarèntahanpamaréntahan [[republikan]] ingkang sekular. Kathah tiyang nganggep pendekatan [[Katolik]], lan sanget [[nasionalistik]] minangka margi kanggé nggesangaken malih kakuwasan Prancis ingkang mudhar ing daratan Éropah. Durkheim, satunggaling tiyang Yahudi lan [[sosialis]], wonten ing posisi minoritas kanthi pulitik, sawijining kahanan ingkang ngobong piyambakipun kanthi pulitik. Prastawa Dreyfus taun [[1894]] namung ngiyataken sikapipun minangka satunggaling tiyang aktivis.
 
==Cathetan suku==
348.872

besutan