Palermo: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: istana → pura (2), Pemandangan → Sesawangan
(→‎top: éjaan, replaced: sekaligus → sisan, nduwèni → duwé)
(éjaan, replaced: istana → pura (2), Pemandangan → Sesawangan)
Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika [[Perang Donya II]] lan karusakan kang disebabaké tuwuhing kutha kang ora kakontrol mataun-taun. Pusat kutha kang mawa sajarah isih sajeroning kahanan arupa reruntuhan, lalu lintas kang semrawut lan kamlaratan. Palermo minangka papan para [[Mafia]] duwé kapentingan mliginé, awit saka iku Palermo uga dadi panggonan rajapati kang misuwur.
 
Palermo iku kutha kanthi masalah-masalah gedhé, nanging uga dadi kutha kang kebak sajarah telung èwonan taun, istanapura-istanapura lan gréja kang éndah, pasar-pasar kang ramé, panganan kang mirasa lan identitas kabudayan kang narik kawigatèn.
 
Kutha liyané ing provinsi Palermo: [[Termini Imerese]], [[Monreale]], [[Bagheria]], lan [[Cefalù]].
 
== Populasi ==
[[Gambar:Palermo-Panorama-bjs-3.jpg|thumb|225px|PemandanganSesawangan pelabuhan di Palermo]]
1800: 202.800 jiwa<br />
1830: 171.100<br />
352.730

besutan