Krajan Inka: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Pemandangan → Sesawangan
(→‎top: éjaan, replaced: senadyan → sanadyan)
(→‎top: éjaan, replaced: Pemandangan → Sesawangan)
[[Gambar:80 - Machu Picchu - Juin 2009 - edit.jpg|thumb|PemandanganSesawangan [[Machu Picchu]], [[kutha sing ilang|kutha]] bangsa Inka sing ilang, saiki [[situs arkéologi]].]]
'''Krajan Inka''' iku Krajan sing dumunung ing wewengkon sing saiki [[Peru]] wiwit taun 1438 nganti 1533. Inka sinebut peradaban "[[pra-Columbus]], maknané wis ana wiwit jaman sadurungé tekané [[Christopher Columbus]]. Sajeroning periode kasebut, Inka nguwasani sapérangan gedhé wewengkon [[Amérika Kidul]] pérangan kulon sing pusaté ing [[pagunungan Andes]] nganti [[1533]], wektu [[Spanyol|bangsa Spanyol]] nyerbu nagari iku. [[Atahualpa]] sing dadi raja Inka pungkasan, disebut uga kanthi istilah [[Sapa Inca]], tiwas kaprejaya déning panjelajah [[Spanyol]] sing jenengé [[Francisco Pizarro]], sing uga nandhani wiwitan mangsa kuwasané Spanyol ing tlatah kasebut.
352.737

besutan