E=mc²: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah lan konsekuensiné: éjaan, replaced: sadhurungé → sadurungé
(éjaan, replaced: cahaya → cahya (6), Menawa → Manawa, njlentrehaké → njlèntrèhaké, Perubahan → Owah-owahan)
(→‎Sajarah lan konsekuensiné: éjaan, replaced: sadhurungé → sadurungé)
Miturut pepadhanan iki, gunggungé [[maksimum ènergi]] kang "bakal ditemukaké" saka obyek kanggo nglakoni [[makarya aktif]] ya iku massa obyek dikali kuadrat saka laju cahya.
 
Rumus iki uga minangka ngukur gedhené ènergi kang dikasilaké ning [[reaksi nuklir]]. Owah-owahan massa [[isotop]] sadhurungésadurungé lan sawisé reaksi nuklir diitung. Gunggungé massa kang ilang sawisé reaksi nuklir (''Δm'') dipingaké karo kuadrat kecepatan cahya, kasilé padha karo [[ènergi]] kang diuculaké nalika reaksi nuklir kasebut.
 
:<math>n^1_0 + X_N^A \rightarrow Y_N^B + Energi(\Delta m) \!</math>
348.872

besutan