Pulo Rinca: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: . → ., Daftar → Pratélan, pérangan saka → péranganing
(→‎top: éjaan, replaced: Propinsi → Provinsi, dèning → déning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: . → ., Daftar → Pratélan, pérangan saka → péranganing)
| Criteria = vii, ix
| ID = 609
| Region = [[DaftarPratélan Situs Warisan Donya ing Asia lan Oseania|Asia Pasifik]]
| Year = 1991
| Session = ke-15
'''Rinca''' ya iku wangun [[pulo]] kang dumunung ana ing kapuloan [[Nusa Tenggara]]. Pulo Rinca, [[Pulo Komodo]] lan Pulo Padar ya iku kagolong dadi salah sijiné kawasan [[Taman Nasional Komodo]] kang dikelola déning Pamaréntah Pusat. Pulo Rinca bdumunung ana ing sisih kuon [[Pulo Flores]], uga dipisahake déning Selat Mola.
 
Pilo kang arupa pérangan sakapéranganing [[Situs Warisan Donya UNESCO]], karana dadi salah sijiné kawasan [[Taman Nasional Komodo]] bebarengan déning [[Pulo Komodo]], Pulo Padar lan Gili Motang.
 
Titik paling dhuwur ing pulo iki ana ing Gunung Ora, 670 m dpl.
 
Pulo kang dipanggoni déning aneka rupa jinis [[kéwan]] kaya ta [[komodo]], [[babi]] [[alas]], [[kebo]] lan [[manuk]] . Pulo Rinca bisa ddi dolani kanthi piranti [[prau]] cilik saka Labuan Bajo ing Flores Kulon.
 
Sacara administratif, pulo iki kagolong ing wewengkon Kacamatan Komodo, [[Kabupatèn Manggarai Kulon]], Provinsi [[Nusa Tenggara Wétan]], [[Indonésia]].
352.737

besutan