Basa Walanda: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Klasifikasi: éjaan, replaced: pesisir → pasisir, pérangan saka → péranganing
(→‎Klasifikasi: éjaan, replaced: pesisir → pasisir, pérangan saka → péranganing)
 
== Klasifikasi ==
Basa Walanda lan uga basa Inggris sarta basa Jerman, kalebu minangka pérangan sakapéranganing kulawarga basa [[basa Jermanik Kulon|Jermanik Kulon]] kang gedhé. Nanging sajeroning kulawarga basa iki, basa Walanda sacara rélatif bisa dianggep cilik. Sifat khas basa Walanda ya iku dhasaré. Basa Walanda adhedhasar basa Frankia Hilir.
 
Biyèn, nalika suku-suku Jerman teka manggon ing sungapan [[Kali Rhein]], [[Kali Maas]] lan [[Kali Schelde]], kaum Frankia ya iku kang paling dominan lan pengaruhé paling gedhé kanggo tuwuhing basa Walanda ing tembé mburi tinimbang suku-suku kang isih cedhak perkerabatané kaya déné suku Frisia lan Saxon kang luwih akèh urip ing pesisirpasisir wektu semana, mliginé manggon ing sisih wétan [[Kali IJssel]].
Amarga saka iku kakerabatan antara basa Walanda lan basa Jerman cedhak banget. Bebarengan karo basa Jerman Hulu (basa Jerman baku) lan basa Jerman Hilir, kang ora adhedhasa basa Frankia, basa Walanda kalebu apa kang disebut kulawarga basa Jermanik Kulon-Kontinental. Kulawarga iki minangka cawang saka basa Jermanik lan basa Jermanik dhéwé minangka cawang saka [[basa Indo-Éropah]].
<!--
352.737

besutan