Moluska: Béda antara owahan

14 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: hubungan → gayutan, luwih saka → punjul, nduwèni → duwé (3)
(→‎Strukur lan fungsi awak: éjaan, replaced: utamané → mliginé)
(éjaan, replaced: hubungan → gayutan, luwih saka → punjul, nduwèni → duwé (3))
 
=== Ukuran lan wangun awak ===
Ukuran lan wangun awak moluska iku akèh variasiné. Upamané, [[bekicot]] sing dawané mung sawetara [[milimèter]] kanthi wangun bunder lonjong. Nanging, ana uga [[nus]] raseksa kanthi wangun [[torpedo]] mawa swiwi sing dawané luwih sakapunjul 18m.
 
=== Strukur lan fungsi awak ===
Awak kéwan iki kawangun saka telung pérangan, ya iku [[sikil]], [[awak]], lan [[mantel (hewan)|mantel]].
 
[[Sistem saraf]] moluska dumadi saka cincin saraf sing nduwèniduwé [[esofagus]] kanthi serabut saraf sing nyebar. Sistem pancernaané pepak, dumadi saka [[cangkem]], [[esofagus]], [[lambung]], [[usus]], lan [[anus]].
 
Anatomi moluska relatif mèmper karo vertebrata. Bab iki nyebabaké akèh ahli ngira yèn vertebrata lan moluska isih nduwèniduwé hubungangayutan évolusi. Bab iki dikuwataké uga kanthi kanyatan yèn moluska, mliginé Cephalopoda, nduwé utek sing tuwuh apik lan ana sing kabukti nduwèniduwé kamampuan pangéling-éling sing kuwat.
 
{{Animalia}}
352.737

besutan