Rahim: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing
(→‎top: éjaan, replaced: Yen → Yèn (2))
(→‎top: éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing)
| MeshNumber = A05.360.319.679
}}
'''Rahim''' utawa '''guwa garba''' utawa '''kandhutan''' ya iku pérangan sakapéranganing [[organ]] [[reproduksi]] wanita kang wujudé kaya [[pir]] kuwalik, nduwé [[otot]] lan dumunung ing [[panggul]] antarané [[kandung kemih]] lan [[rektum]].<ref name="satu">[http://www.britannica.com/EBchecked/topic/620603/uterus Uterus]</ref><ref name="dua">[http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/imagepages/19263.htm Uterus]</ref> Organ iki kanggo njaga [[janin]] sadurungé lair kaya déné omah.<ref name="satu" /><ref name="tiga">[http://www.wyethindonesia.com/$$Uterus%20Care.html?menu_id=105&menu_item_id=3 Uterus care]</ref> Sawisé babaran, rahim iki aboté kurang luwih 0,7 [[kilogram]].<ref name="tiga" />
Témbok guwa garba kasusun saka 3 lapis jaringan, ya iku lapisan njaba (''serosa''), tengah (''myometrium''), lan njero (''endometrium'').<ref name="buku 1">[Biology for Junior High School III,kaca 24, taun 2009 Yudhistira]</ref>
Panggawéyan endhog lan menstruasi kadadéan sacara siklis sing kalampah kanthi 4 fase ya iku :
352.737

besutan