Piyul: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Senar Piyul: éjaan, replaced: digaringake → digaringaké
(éjaan, replaced: . → ., anggone → anggoné (2), diwenehi → diwènèhi (2), gedhe → gedhé, kaperang → kapérang (2), kepungkur → kapungkur, Mei → Mèi (2), ndadekake → ndadèkaké (3), ngasilake → ngasilaké (2), Sujarah → Sajarah,...)
(→‎Senar Piyul: éjaan, replaced: digaringake → digaringaké)
 
== Senar Piyul ==
Senar digawé saka usus [[wedhus]], dibatek, digaringakedigaringaké banjur diplintir. Banjur ana cara nyampuri logam ing senar usus. Asile saka nyampuri iku ndadèkaké senar luwih kuwat lan luwih imbang, lan bisa luwih dikencengake, suwara kang diasilake luwih gedhé. Dibandhingake karo senar sintetis kang akèh digunakaké saiki, senar usus luwih apik anggoné ngasilaké suwara.
 
Senar modhèrn nggunakaké [[waja]] atos, waja untingan, utawa bahan sintètis. Kabèh senar untingan lan senar saka waja atos dirangkepi werna-werna logam kanggo ngatur boboté, dhiamèter, lan kadhar [[banyu]]. Senar paling dhuwur E biyanasé dirangkepi karo waja atos kang terkadhang uga dicampuri [[alumunium]] supaya ora "siulan". Rangkepan [[emas]] digunakaké supaya ora tèyèngen lan ngurangi ''siulan''. Baja kang ora kena tèyèngen supaya ora ngasilaké suwara kang béda. Senar kang intiné arupa bahan sintètis nggabungaké kuwalitas senar usus supaya senare bisa kuwat, awèt, lan stabil. Senar iki luwih gampang malih amerga owahing temperatur tinimbang senar saka bahan logam.
352.737

besutan