Holland Lor: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: amerga → amarga
(éjaan, replaced: Propinsi → Provinsi (6), permukaan → lumah)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: amerga → amarga)
Provinsi Holland Lor dibentuk ing taun 1840, nalika propinsi Holland dipérang, diparo dadi pérangan lor lan kidul (saiki [[Holland Kidul]]). Ing taun 1940, pulo-pulo [[Vlieland]] lan [[Terschelling]] diwènèhaké propinsi [[Friesland]]. Ing taun 1950, manten [[pulo Urk]] diwènèhaké propinsi [[Overijssel]]. Saiki Urk dadi bagiyan propinsi [[Flevoland]].
 
Ing jamaning Provinsi Manunggal, propinsi Holland ditepungi minangka Provinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amergaamarga lambangé iku kombinasi antara lambangé [[Holland]] lan [[Friesland]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan