Wong Silesia: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi, amerga → amarga
(→‎top: éjaan, replaced: etnis → ètnis, luwih saka → punjul (2), mengkono → mangkono, sejarah → sajarah, Senadyan → Sanadyan)
(→‎top: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi, amerga → amarga)
[[Image:Babcia Agnes.jpg|right|thumb|200px|Sawijiing wong wadon mawa klambi adat Silesia saka [[Cieszyn]], 1914]]
 
'''Wong Silesia''' ([[Basa Silesia]]: ''Ślůnzoki''; [[Basa Polski|Polski]] ''Ślązacy''; [[Basa Céko|Céko]] ''Slezané''; [[Basa Jerman|Jerman]] ''Schlesier'') iku para padunungsing ndunungi tlatah [[Silesia]] ing [[Polen]], [[Jerman]] lan [[Républik Céko]].
 
Nganti saiki ana sawetara débat sing ndiskusèkaké manawa wong Silesia iku ètnis sing séjé utawa ora. Amerga ing sajarah modèrn wong-wong Silesia kerep dipeksa ngaku wong Jerman utawa Polen. Sanadyan mangkono, punjul 817.000<ref>[http://web.archive.org/web/20121221235509/http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/LUD_raport_z_wynikow_NSP2011.pdf Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011. Raport z wyników] - Central Statistical Office of Poland</ref> jiwa wong Silesia ing Polen ngaku ètnis Silesia lan amergaamarga iku ndadèkaké kelompok ini sukubangsa minoritas sing gedhé dhéwé, sasandhingané sukubangsa Jerman ing Polen. Saliyané iku ing Républik Céko ana punjul 12.231 jiwa sing ngaku sukubangsa Silesia nalika cacah jiwa ing taun 2011.
 
==referensi==
352.737

besutan