Tompi: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Aceh → Acèh (3), Menawa → Manawa, ndukung → njurung, njalani → nglakoni
(→‎top: éjaan, replaced: industri → indhustri (2), dheweké → dhèwèké (6), Dheweké → Dhèwèké (2))
(éjaan, replaced: Aceh → Acèh (3), Menawa → Manawa, ndukung → njurung, njalani → nglakoni)
| website =
}}
'''Teuku Adifitrian''' atau lebih dikenal dengan nama '''Tompi''' ({{lahirmati|[[Lhokseumawe|Kutha Lhokseumawe]], [[AcehAcèh]]|22|9|1978}}), iku penyanyi jazz, uga dadi dhokter
profesi loro iku dilakoni kabehané, dadi [[penyanyi]] lan dadi [[dhokter]].<ref name="adi">[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/tompi-tidak-mau-menyanyi-di-depan-pasien.html Artike Tompi] dipununduh tanggal 5 Juli 2011</ref><ref name="tompi">[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/t/tompi/berita/ berita Tompi] dipununduh tanggal 5 Juli 2011</ref>
Priya kalairan saka [[Lhokseumawe]], [[AcehAcèh]].<ref name="adi"/>
Dhèwèké ngakuni manawa profesi dadi [[penyanyi]] iku namung amarga nyanyi iku hobiné.<ref name="adi"/>
 
Dhèwèké, ngrasa manawa dhèwèké ora kudu dadi atris utawa ora dibayar sakalipun dhèwèké tetep bakal nyanyi.<ref name="adi"/>
Ananging, kabeneran digandheng déning indhustri [[musik]].<ref name="adi"/>
Tompi kang njalaninglakoni pagaweané iki tetep anduwèni usaha kanggo misah paggaweané dadi [[dhokter]] lan dadi [[penyanyi]].<ref name="adi"/>
MenawaManawa ana [[pasien]] kang anjaluk dhèwèké nembang utawa foto-foto, dhèwèké bakal nolak lan ngomong manawa dudu tempaté.<ref name="adi"/>
 
Tompi nikah karo kenya ayu kang jenengé [[Arti Nadira]], pepujaning atiné kang wus dipacari nganti 6 taun suwené.<ref name="adi"/>
dadi ora heran manawa [[Indonésia]] dijuluki nagara klepto.<ref name="tompi"/>
 
Amarga fenomina kang kaya mengkené iki, Tompi ngimbau marang [[masarakat]] kanggo tetep ndukungnjurung [[musik]] ning nagara [[Indonésia]] supaya ora ana pambajakan.<ref name="tompi"/>
 
== Diskografi ==
 
[[Kategori:Alumni Universitas Indonésia]]
[[Kategori:Artis AcehAcèh]]
[[Kategori:Panatacara Indonesia]]
[[Kategori:Pemusik jazz]]
352.737

besutan