Sultan Agung: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, walanda → Walanda
(→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, walanda → Walanda)
'''Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo''' (lair: [[Mataram]], [[1593]] - séda : [[Mataram]], [[1645]]) iku raja [[Kasultanan Mataram]] sing maréntah [[taun]] [[1613]]-[[1645]]. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan paling gedhé ing [[Jawa]] lan [[Nusantara]] wektu semana.
 
Saka jasa-jasané minangka pejuang lan budayawan, Sultan Agung wis dikukuhaké dadi [[pahlawan nasional Indonésia]] adhedhasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975 amarga wis gigih nentang praktik penjajahaning walandaWalanda, kaping pindho sultan agung nyerang [[VOC]] ing [[Batavia]] , ing taun [[1628]] lan taun [[1629]]
 
== Silsilah Kulawarga ==
352.737

besutan