Pananggalan Grégoriyus: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Februari → Fèbruari (3), Gereja → Gréja, Mei → Mèi
c (busak cithakan; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Februari → Fèbruari (3), Gereja → Gréja, Mei → Mèi)
'''Pananggalan Gregorian''' utawa '''Kalèndher Gregorian''' iku pananggalan wektu sing paling akèh digunakaké ing [[Donya Kulon]]. Pananggalan iki sawijining modhifikasi saka [[Pananggalan Julian]]. Sing pisan ngusulaké iku ya dhoktor [[Aloysius Lilius]], saka [[Napoli]], [[Italia]] lan dituruti déning [[Paus Gregorius XIII]] ing titimangsa [[24 FebruariFèbruari]] [[1582]].
 
Pananggalan iki digawé amarga Pananggalan Julian digagas kurang akurat, amarga wiwitan [[musim semi]] ([[21 Maret]]) saya maju dadi, parayan [[Paskah]] sing wis disarujuki wiwit [[Konsili Nicea I]] ing taun [[325]] ora tepat manèh.
Sawisé pananggalan Gregorian dicanangaké, ora kabèh nagara gelem nganggo. Lagi pirang abad sawisé iki, mèh kabèh nagara kulon gelem nganggo. [[Rusia]] contoné lagi gelem nganggo ing taun [[1918]]. Dadi Revolusi [[Komunisme|Komunis]] Rusia sing saiki dipèngeti saben [[7 November]], diarani [[Revolusi Oktober]].
 
[[GerejaGréja]] [[Ortodoks]] nganthi saiki isih nganggo [[Pananggalan Julian]].
 
== Liya-liya ==
<tr style="background:#EFEFEF;"><th>No.</th><th>Jeneng</th><th>Suwene dina</th></tr>
<tr><td>1</td><td>[[Januari]]</td><td>31</td></tr>
<tr><td>2</td><td>[[FebruariFèbruari]]</td><td>28 utawa 29</td></tr>
<tr><td>3</td><td>[[Maret]]</td><td>31</td></tr>
<tr><td>4</td><td>[[April]]</td><td>30</td></tr>
<tr><td>5</td><td>[[MeiMèi]]</td><td>31</td></tr>
<tr><td>6</td><td>[[Juni]]</td><td>30</td></tr>
<tr><td>7</td><td>[[Juli]]</td><td>31</td></tr>
<tr><td>10</td><td>[[Oktober]]</td><td>31</td></tr>
<tr><td>11</td><td>[[November]]</td><td>30</td></tr>
<tr><td>12</td><td>[[DesemberDhésèmber]]</td><td>31</td></tr>
</table>
 
 
== Uga delengen ==
* [[29 FebruariFèbruari]]
 
[[Kategori:Pananggalan]]
352.737

besutan