Saksofon: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Belgia → Bèlgi, militer → militèr, nang → ana ing
(→‎top: éjaan, replaced: dheweké → dhèwèké)
(→‎top: éjaan, replaced: Belgia → Bèlgi, militer → militèr, nang → ana ing)
[[Gambar:Saxophone alto.jpg|thumb|200px|gambar saksofon]]
'''Saksofon''' dikembangaké taun 1840-an déning Adolphe saksofon, dhèwèké saka kebangsaan BelgiaBèlgi. Nalika esih nyambutgawe ana ing toko piranti bapake nangana ing Brussels, Adolphe miwiti ngembangaké piranti kang duwéni proyeksi instrumen kuningan kang lewih lincah saka piranti musik damu kayu.
Saksofon piranti sing isih mèlu kulawarga ''woodwind''. Saksofon racaké digawé saka [[logam]] lan carané nganggo nggunakaké ''single-reed'' kaya [[klarinet]]. Saksofon racaké kerep digunakaké ing ''big band music'' lan jazz, nanging wiwitané saksofon digunakaké minangka piranti [[orkestra]] lan band militermilitèr. Saiki wis akèh [[merk saksofon]] kang sumebar ing pasaran kaya ta; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark, lan Subaru.''
 
Wong kang nggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]]. Saksofonis [[Indonésia]] kang misuwur ya iku: [[Embong Rahardjo]] (alm), [[Didiek S.S.S]], [[Paulus Cucuripet]], lan [[Kenny Joe]]. Saksofonis international kang Legendaris kang misuwur kaya ta: [[Coleman Hawkins, Stanley Turrentine, Zoot Sims,Charlie Parker, lan Joe Henderson]]. Saksofonis internasional kang misuwur ing jaman saiki kaya ta: [[Kenny G]], [[Dave Koz]], [[Eric Marienthal]], [[Richard Elliot]], [[Sadao Watanabe]], [[Kirk Whalum]], lan [[Kenny Garretta]].<ref>[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2012/01/macam-macam-sax-2/ Macam-macam Sax]</ref>
352.737

besutan