Robert Burns: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: negara → nagara, omben → ombèn (2), sawektu → nalika, sawise → sawisé, tuwane → tuwané, uripe → uripé, gawe → gawé
(Skotlandia -> Sekotlan, replaced: Skotlandia → Sekotlan (5))
(→‎top: éjaan, replaced: negara → nagara, omben → ombèn (2), sawektu → nalika, sawise → sawisé, tuwane → tuwané, uripe → uripé, gawe → gawé)
'''Robert Burns''' ya iku penyair saka [[Sekotlan]].<ref name="RB spl">{{cite web|url=http://www.scottishpoetrylibrary.org.uk/poetry/poets/robert-burns|title=Robert Burns (1759 - 1796)|last=|first=|date=|publisher=scottishpoetrylibrary.org.uk|accessdate=1 September 2016}}</ref>
Dhèwèké lair ana [[Alloway]], [[Sekotlan]], tanggal [[25]] [[Januari]] [[1759]].<ref name="RB spl"/><ref name="RB bbc">{{cite web|url=http://www.bbc.co.uk/arts/robertburns/biography.shtml|title=Biography|last=|first=|date=|publisher=bbc.co.uk|accessdate=1 September 2016}}</ref>
Wong tuwanetuwané, [[William Burnes]] lan [[Agnes Broun]], ya iku tani nanging pengin anake éntuk pawiyatan kang becik.<ref name="RB spl"/><ref name="RB bbc"/>
Dhèwèké banjur sregep maca.<ref name="RB bbc"/>
Pakaryane [[Alexander Pope]], [[Henry Mackenzie]], lan [[Laurence Sterne]] nuwuhake insprirasine.<ref name="RB bbc"/>
''Handsome Nell'' kanggo [[Nellie Kilpatrick]] ya iku lagu sepisanan sing dhewekne gawegawé.<ref name="RB bbc"/>
Dhèwèké uga sinau basa [[Prancis]] lan [[Alkitab]].<ref name="RB spl"/>
Dhèwèké maca lan ngugemi cerita-cerita lan lagu tradhisional saka ibune lan [[Betty Davidson]].<ref name="RB spl"/>
 
Kerja fisik abot ana perternakan kulawargane sawektunalika enom ngunggahake kasenengane marang geguritan, alam, ombenombèn-ombenombèn, lan wedhokan kang dadi karaktere saumur uripeuripé.<ref name="RB bbc"/>
Dhèwèké mbojo karo [[Jean Amour]], nanging banjur pisahan.<ref name="RB bbc"/>
Burns emigrasi menyang Hindia Kulon karo kekasihe [[Mary Campbell]] (geguritane ''Higland Mary'').<ref name="RB bbc"/>
Dhèwèké omah-omah ana Sekotlan sawisesawisé sedane Mary lan suksese terbitan kumpulan geguritane.<ref name="RB bbc"/>
Umur 27 taun, dhèwèké kondhang nganti njaban negaranagara kanthi geguritane ''To A Louse'', ''To A Mouse'', lan ''The Cotter's Saturday Night''.<ref name="RB bbc"/>
 
==Cathetan suku==
352.737

besutan