Seni abstrak: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, karana → amarga
(→‎top: éjaan, replaced: sakjroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, karana → amarga)
'''Seni Abstrak''' ya iku cabangé [[seni rupa]] kang ngandut arti ora awujud,''mujarad'',''niskala''.Seni abstrak ing arti asli ya iku cipta-ciptané kang kasusun saka [[garis]] ,[[wujud]], lan [[werna]] kang ora ana batesé saka [[ilusi]] ing wujud kang ana ing [[alam]] nyata.Semana uga sajeroning arti umum ya iku kahanan kang awujud ing alam ora bisa awujud karanaamarga wis kasunyatan lan ora nduwèniduwé wujud kanggo tuladha.Wong kang misuwur ing babagan [[seni]] abstrak ya iku [[Wasilly Kandinsky]].<ref>Atkins, Robert, ''Art Spoke: A Guide to Modern Ideas, Movements, and Buzzwords, 1848-1944'', Abbeville Press, New York, 1993</ref> Wiwitan abad kaping-20, kata iki misuwur dugunakake kanggo njlentrehake seni lukis ''kubisme'' lan [[seni fituristik]]
== Pranala jana ==
* [http://arxiv.org/abs/physics/0703091 Scientific inquiry in modern art]
352.737

besutan