Putih: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: cahaya → cahya, dasar → dhasar, Dhaptar → Pratélan, Galeri → Gladri, liyane → liyané, nduweni → duwé, ngasilake → ngasilaké, Sakjroning → Sajeroning, sakpanunggalipun → sapanunggalanipun, tua → tuwa, umumé →...
(éjaan, replaced: sakjroning → sajeroning (3))
(éjaan, replaced: cahaya → cahya, dasar → dhasar, Dhaptar → Pratélan, Galeri → Gladri, liyane → liyané, nduweni → duwé, ngasilake → ngasilaké, Sakjroning → Sajeroning, sakpanunggalipun → sapanunggalanipun, tua → tuwa, umumé →...)
[[Gambar:Color icon white.svg|thumb|200px|Werna putih]]
 
'''Putih''' ya iku kagolong salah sijiné werna sajeroning [[werna]] netral <ref name="buku1">[[Warna]] Dalam [[Seni rupa]].Susanto Mikke.Hal.176.Cendela.[[2001]].[[Jogjakarta]]</ref>.Werna putih ana ing njaba bunderan kulawarga werna primer, sekunder lan tersier uga bisa kalebu ing werna ''akromatik''<ref name="internet2"/>. Asring kasebut uga werna putih, werna kang ngadeg dhéwé sak njabané werna [[ireng]] , [[abang]] lan [[biru]].Ing [[seni rupa]] werna putih kagolong werna kang bisa dipadukake karo werna liya lan mumpangaté kanggo netralake werna liyané supaya serasi utawa pantes.Werna putih akèh kang nganggep werna kang ora kagolong ing kulawarga werna,asebab bisa di campur karo werna liyané (netral)<ref name="internet2"/>. Mantulé [[cahayacahya]] putih bisa uga kacipta ing sajeroning campuran [[Spektrum optik|spektrum]] [[werna dasardhasar]], utawa werna [[abang]], [[ijo]], lan [[biru]], semana uga cahyané kang dikasilake.
 
== Mumpangat ==
Putih ing sajeroning panguripan masarakat sakdina-dina dimumpatngatake kanggo dasaran werna [[kertas]].Karana iku werna putih umumélumrahé kanggo nentukake lembaran kang ora kena werna liya utawa werna mangsi<ref name="internet2"/>.
SakjroningSajeroning kaciptané karya seni rupa, [[seniman]] uga ncampur werna putih karo warna liyaneliyané kanggo ngasilakengasilaké werna kang lueih enom saka werna utama/pokok contoné biru enom, kuning enom, lan sakpanunggalipunsapanunggalanipun. Werna putih uga nduweniduwé pralambang suci lan resik <ref name="internet2">[http://désaingratis.com/info/filosofi-warna/] diunduh ing tanggal 28-03-2011.</ref><ref name="internet1">[http://pinginpintar.com/Arti Warna Putih.diunduh 28-03-2011]</ref>
 
== Uga delengen ==
* [[Werna]]
* [[DhaptarPratélan werna]]
* [[Seni rupa]]
 
{{reflist}}
 
== GaleriGladri ==
<gallery>
File:Synthese+.svg|Lakuné campuran werna
File:Hsv sample.png|Mlakuné werna tuatuwa ing werna padhang
File:CMYK farbwuerfel.jpg|Werna gradasi
</gallery>
352.737

besutan