Sato kéwan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: klompok → golongan, nduwèni → duwé, punah → cures (4)
(→‎Sato Kéwan: éjaan, replaced: daftar → pratélan, biasané → racaké)
(éjaan, replaced: klompok → golongan, nduwèni → duwé, punah → cures (4))
*** [[Ctenophora]]
*** [[Cnidaria]]
*** [[Trilobozoa]] [[punahcures|†]]
** '''[[Bilateria]] (unranked)'''
*** [[Proarticulata]] [[punahcures|†]]
*** '''[[Mesozoa]] (unranked)'''
**** [[Orthonectida]]
***** [[Echinodermata]]
***** [[Xenacoelomorpha]]
***** [[Vetulicolia]] [[punahcures|†]]
**** '''[[Protostomia]] (unranked)'''
***** '''Superfilum [[Ecdysozoa]]'''
***** '''Superfilum [[Lophotrochozoa]]'''
****** [[Sipuncula]]
****** [[Hyolitha]] [[punahcures|†]]
****** [[Nemertea]]
****** [[Phoronida]]
'''Kéwan''', iku [[organisme]] sing digolongké ing [[karajan (biologi)|karajan]] '''Animalia''' utawa '''Metazoa'''. Kéwan iku [[makluk urip]] sing ana ing [[Alam Semesta|alam semesta]]. Kéwan bisa kasusun saka siji [[sèl (biologi)|sèl]] ([[uniselular]]) utawa akèh [[sèl]] ([[multiselular]]).
 
Para èlmuwan nglasifikasiaké kéwan dadi 2 klompokgolongan utama, ya iku kéwan [[Vertebrata|nduwé balung mburi]] lan kéwan [[Invertebrata|tanpa balung mburi]].
 
* Kéwan sing nduwé balung mburi diarani [[Vertebrata]].
* [[Cacing]], ya iku [[kéwan]] cilik, kang ora nduwé [[sikil]], awaké bunder, trepes dawa lan ora ana [[tangan]]é.
* [[Gajah]], ya iku [[mamalia]] lan arupa [[kéwan dharat]] paling gedhé ing [[Bumi|donya]].
* [[Garengpung]], utawa '''Gongpérét''' ya iku sato kéwan sing nduwèniduwé swara sing khas lan racaké metu ing akiré [[mangsa udan]].
* [[Iwak]], ya iku kéwan sing uripé ana ing banyu.
* [[Jangkrik]]
352.737

besutan