Organisasi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: klompok → golongan, Teori → Téyori (3), wadah → wadhah
(→‎top: éjaan, replaced: dipelajari → disinau, ilmu → ngèlmu (5), Teori → Téyori (3))
(→‎top: éjaan, replaced: klompok → golongan, Teori → Téyori (3), wadah → wadhah)
[[Gambar:Secret Lithuanian student organization.jpg|thumb|350px|Organisasi Kemahasiswaan ing Lithuania]]
 
'''Organisasi''' ([[Basa Yunani|Yunani]]: ''ὄργανον'', ''organon'' - piranti) ya iku [[klompokgolongan]] wong ing sawijining wadahwadhah kang duwéni ancas padha.<ref name="Keith Davis">Keith Davis, Human Relations at Work, (New York, San Francisco, Toronto, London: 1962).Hlm.15-19</ref>.
 
Ing [[ngèlmu sosial|ngèlmu-ngèlmu sosial]], organisasi disinau déning peneliti saka pirang-pirang babagan ngèlmu, mliginé [[sosiologi]], [[ékonomi]], [[ngèlmu pulitik]], [[psikologi]], lan [[manajemen]].<ref name="Keith Davis"/> Kajian ngenani organisasi kerep diarani [[studi organisasi]] (''organizational studies''), [[prilaku organisasi]] (''organizational behaviour''), utawa analisa organisasi (''organization analysis'').<ref name="Keith Davis"/>
350.349

besutan