Rosaceae: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Marga/genera: éjaan, replaced: klompok → golongan (4)
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, dunia → donya, genus → génus)
(→‎Marga/genera: éjaan, replaced: klompok → golongan (4))
''Pirsani [[Pratélan marga anggota Rosaceae]].''
 
Suku iki bisa dipérang dadi patang anaksuku, loro tribus, lan saklompok marga sing ora bisa dilebokaké menyang klompokgolongan-klompokgolongan sadurungé:
* Anaksuku [[Rosoideae]]: Lumrahé awoh cilik lan kerep pérangan sing mawa daging yakuwi hypantium (tangkai pendukung godhong woh). Lima nganti enenm tribus lan 20-an genera. Conto: stroberi, mawar, ''blackberry''.
* Anaksuku [[Spiraeoideae]]: Lumrahé awoh ora mawa daging kanthi lima kapsula. Conto: ''[[Spiraea]]'', ''[[Sorbaria]]'' lan kerabaté.
* Anaksuku [[Maloideae]] (utawa Pomoideae): Nyakup klompokgolongan kanthi [[woh]] tipe apel (''pomus''), kanthi lima [[kapsula]] kabungkus [[endokarpium]]. Conto: [[apel]], [[pir]], ''[[quince]]'', lan [[lokuat]].
* Anaksuku [[Prunoideae|Amygdaloideae]] (utawa Prunoideae): Lumrahé awoh drupa. Dumadi saka patang genera: ''[[Maddenia]], [[Oemleria]], [[Prinsepia]]'' lan ''[[Prunus]]''. Conto: [[prem]], [[persik]], [[amandel]], [[ceri]], lan [[aprikot]].
* Tribus [[Dryadeae]]: Woh kothak (''achenium'') kanthi putik mawa ambut. Anggotané limang genera: ''[[Dryas]], [[Cercocarpus]], [[Chamaebatia]], [[Cowania]]'', lan ''[[Purshia]]''. Akèh jinisé sing [[simbiosis]] karo [[bakteri]] [[bintil oyot]] [[bakteri pangiket nitrogen|pengikat nitrogen]] ''[[Frankia]]''.
* Tribus [[Neillieae]]: ''[[Neillia]]'' (kalebu ''[[Stephanandra]]'') lan ''[[Physocarpus]]''.
 
Sawetara genera, kaya ''[[Kerria (plant)|Kerria]]'', ora bisa dilebokaké sajeroning salah siji klompokgolongan ing dhuwur.
<!--
== Manfaat ==
350.349

besutan