Basa Koréa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: klompok → golongan
(→‎top: éjaan, replaced: luwih saka → punjul, nduwèni → duwé, Senadyan → Sanadyan)
(→‎top: éjaan, replaced: klompok → golongan)
{{Teks Koréa}}
 
'''Basa Koréa''' (한국어/조선말) iku basa sing paling akèh dianggo ing [[Koréa]], lan dadi basa resmi [[Koréa Kidul]] lan [[Koréa Lor]]. Basa iki uga dituturaké sacara luas ing [[Laladan Otonomi Koréa Yanbian|Yanbian]] ing [[Cina]] timur laut. Secara keseluruhan terdapat sekitar 78 yuta penutur basa Koréa ing saindhenging donya kalebu kelompok-kelompok gedhé ing [[Uni Sovyèt]], [[Amérika Sarékat|AS]], [[Kanada]] lan [[Jepang]]. [[Klasifikasi]] resmi basa Koréa isih durung disetujoni sacara universal, nanging dianggep déning akèh wong minangka [[basa isolat]]. Sawetara [[ahli basa]] nglebokaké sajeroning klompokgolongan [[basa Altaik]]. Basa Koréa uga akèh mèmper karo [[basa Jepang]] sing status kakerabatané uga kurang jelas.
 
Sistem panulisan basa Koréa sing asli — disebut [[Hangul]] — minangka sistem sing [[silabik]] lan [[fonetik]]. Aksara-aksara [[Sino-Koréa]] ([[Hanja]]) uga dipigunakaké kanggo nulis basa Koréa. Sanadyan tembung-tembung sing paling umum dipigunakaké arupa [[Hangul]], punjul 70% kosakata basa Koréa dumadi saka tembung-tembung sing dibentuk saka [[Hanja]] utawa dijupuk saka basa [[Mandarin]].
348.872

besutan