Antiglobalisasi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: klompok → golongan
(→‎top: éjaan, replaced: panyebab → jalaran (2))
(→‎top: éjaan, replaced: klompok → golongan)
'''Antiglobalisasi''' iku sawijining istilah sing umum dipigunaaké kanggo maparaké sikap politis wong-wong lan klompokgolongan sing nentang [[Pakta perdagangan|prajanjian dagang]] global lan lembaga-lembaga sing ngatur perdagangan antarnegara contoné Organisasi Perdagangan Dunia ([[WTO]]).
 
"Antiglobalisasi" dianggep déning sapérangan wong minangka [[obahan sosial]], samuntara liyané nganggep minangka istilah umum sing nyakup sapérangan obahan sosial sing béda-béda. Apa waé maksudé, para pangikut dimanunggalaké ing perlawanan marang ékonomi lan sistem perdagangan global saiki, sing miturut wong-wong mau ngikis [[lingkungan urip]], [[Hak buruh|hak-hak buruh]], [[kadhaulatan nasional]], [[donya katelu]], lan akèh jalaran-jalaran liyané.
348.872

besutan