Sekolah menengah pertama: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: dasar → dhasar, Dhaptar → Pratélan (2), nduwèni → duwé, negeri → nagari (3), umumé → lumrahé
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
(éjaan, replaced: dasar → dhasar, Dhaptar → Pratélan (2), nduwèni → duwé, negeri → nagari (3), umumé → lumrahé)
'''Sekolah menengah pertama''' (dicekak '''SMP'''), iku jenjang pendidikan dhasar sajeroning pendidikan formal ing [[Indonésia]] sawisé lulus [[Sekolah dhasar]] (utawa sadrajad). Sekolah menengah pertama ditempuh ing dalem 3 taun, wiwit kelas 7 nganti kelas 9.
 
Pelajar SMP umumélumrahé umur 12-14 taun. SMP kalebu program [[wajib belajar]] pamaréntah - ya iku [[sekolah dasardhasar|SD]] (utawa sadrajad) 6 taun lan '''SMP''' (utawa sadrajad) 3 taun. Wiwit taun [[2005]] wis dicanangaké program wajib belajar 12 taun sing ngatutaké SMA ing sawetara laladan, contoné ing [[Kutha Yogyakarta]] lan [[Kabupatèn Bantul]].<ref name="kompas">[http://www.kompas.com/kompas-cetak/0603/11/jogja/21941.htm "Wajar 12 Tahun Diberlakukan"], ''[[KOMPAS]]'', [[11 Maret]] [[2006]]</ref>
 
SMP diselenggarakaké déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi laladan]] ing taun [[2001]], pengelolaan SMP negerinagari ing Indonésia sing saduruné ana ing sangisoré [[Departemen Pendidikan Nasional Republik Indonesia|Departemen Pendidikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah laladan]] [[kabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendidikan Nasional mung nduwèniduwé peran minangka [[regulator]] sajeroning babagan standar nasional pendidikan. Sacara struktural, SMA negerinagari arupa unit pelaksana teknis [[dinas pendidikan]] kabupatèn/kutha.
 
== Rujukan ==
 
== Uga delengen ==
* [[DhaptarPratélan sekolah menengah pertama negerinagari ing Indonésia]]
* [[DhaptarPratélan sekolah menengah pertama swasta ing Indonésia]]
* [[Madrasah tsanawiyah]]
* [[Klompok belajar|Klompok belajar Paket B]]
352.737

besutan