Canberra: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: bagéan → pérangan (2), Nagara pérangan → Praja (2), Selandia Anyar → Niu Selan, padunung → sing ndunungi (5), Pemandangan → Sesawangan
(éjaan, replaced: Britania → Karajan Manunggal, lazim → lajim, Parlemen → Parlemèn (2), Karajan Manunggal Agung → Karajan Manunggal, Demografi → Dhémografi)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan (2), Nagara pérangan → Praja (2), Selandia Anyar → Niu Selan, padunung → sing ndunungi (5), Pemandangan → Sesawangan)
|+ style="font-size: large; margin: inherit;"|'''Canberra'''
|-
|colspan="2" style="text-align:center; border-bottom:2px solid gray;"|[[Gambar:Canberra_parliamentary_axis.JPG|275px|PemandanganSesawangan Kutha Canberra]]
|-
|colspan="2" style="text-align:center; border-bottom:2px solid gray;"|[[Gambar:Canberra locator-MJC.png|300px|Lokasi Canberra]]
|'''[[Nagara]]'''||[[Australia]]
|-
|'''[[Nagara bagéanPraja]]'''||[[Australian Capital Territory]]
|-
|'''Dina Madeg'''||[[12 Maret]] [[1913]]
'''Canberra''' iku [[kutha krajan]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300 km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650 km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia iku dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitèk]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan peyasaan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi padunungsing ndunungi kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi kutha krajan paling gedhé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing laladan pedalaman kang paling gedhé. Minangka punjer pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemèn Australia|Gedung Parlemèn]] lan werna-werna kantor dhépartemèn. Sanadyan mangkono, punjer ékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Dhémografi ==
[[Gambar:Sheep's statue in Canberra.JPG|thumb|left|Reca wedhus gibas ing kutha Canberra]]
Ing taun [[2003]], padunungsing ndunungi Canberra gunggungé ana 323.004 jiwa kanthi kapadhetan 401 jiwa/km², kagolong padhet dibandingaké karo kutha-kutha liyané ing [[Australia]]. [[Sensus]] taun [[2001]] nuduhaké yèn 1,2% padunungsing ndunungi Canberra iku wong-wong Aborijin, déné 21,6% imigran kang lair ing sanjabané Australia. Klompok pendhatang paling gedhé ya iku saka nagara-nagara [[Basa Inggris|abasa Inggris]], kang paling akèh [[Karajan Manunggal]] lan [[SelandiaNiu AnyarSelan]]. Imigran-imigran liya uga teka saka [[Jerman]], [[Sekotlan]], [[Itali]], lan [[Vietnam]].
 
Padunung Canberra akèh-akèhé isih enom lan duwé pendhidhikan. Umur rata-rata padunungsing ndunungi ya iku 32 taun lan padunungsing ndunungi kang umur sakdhuwuré 65 taun cacahé 8,3%. Basa ibu kang paling umum ya iku [[basa Inggris]] nanging panggunaan basa liyané kaya [[basa Tionghoa]], [[basa Itali|Itali]], lan [[Basa Kroasia|Kroasia]] uga lajim dipigunakaké.
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.act.gov.au/index.jsp Situs resmi]
 
{{Nagara bagéanPraja Australia}}
 
[[Kategori:Kutha krajan]]
352.737

besutan