Washi: Béda antara owahan

32 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dipigunakaké minangka → kanggo (2)
(→‎top: éjaan, replaced: hiasan → rerenggan)
(→‎top: éjaan, replaced: dipigunakaké minangka → kanggo (2))
 
{{nihongo|'''Washi'''|和紙}} utawa '''wagami''' iku [[dluwang]] sing digawé kanthi metodhe tradhisional ing [[Jepang]]. Dibandhingaké karo dluwang prodhuksi mesin, [[serat]] sajeroning washi luwih dawa saéngga washi bisa digawé luwih tipis, nanging tahan suwé (ora gelis lusuh utawa suwèk).
 
Prodhuksi washi kerep ora dapat ngebaki panjaluk konsumèn saéngga dadi larang regané. Ing Jepang, washi dipigunakaké sajeroning manéka jinis barang kerajinan lan seni kaya [[origami]], [[kaligrafi|shodō]] lan [[ukiyo-e]]. Washi uga dipigunakaké minangkakanggo rerenggan sajeroning agama [[Shinto]], bahan patung [[Buda]], bahan [[mèbel]], alas [[sashimi]] sajeroning kemasan, bahan perlengkapan turu, bahan klambi kaya [[kimono]], sarta bahan interior omah lan pelapis [[lawang]] surung. Washi dipigunakaké minangkakanggo bahan [[dhuwit dluwang]] saéngga dhuwit dluwang [[yèn]] misuwur kuwat lan ora gampang lusuh.
== Pranala njaba ==
* [http://www.jgc.co.jp/waza/b4_washi/index.htm Washi] Foto-foto bahan lan cara gawé washi
352.737

besutan