Pangidhèntifikasi Obyèk Digital: Béda antara owahan

→‎top: éjaan, replaced: senadyan → sanadyan
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan))
(→‎top: éjaan, replaced: senadyan → sanadyan)
'''Pangidhèntifikasi Obyèk Digital''' (''Digital Object Identifier'' utawa dicekak DOI) iku pangidhèntifikasi permanèn sing dipigunakaké kanggo sawijining [[dhokumèn èlèktronik]], sing ora magepokan karo lokasi barang kasebut saiki. Panggunaan khas DOI yakuwi mènèhi caheatan èlmiah utawa artikel sing ngidhèntifikasi angka-angka kanthi unik sing bisa dipigunakaké déning sadhéngah wong kanggo mapanaké dhetil cathetan, lan manawa kopian èlèktronik. Kanthi cara iki barang iki fungsiné kaya [[permalink]]. Béda karo sistem [[URL]] sing migunakaké Internèt kanggo kaca wèb, DOI ora ''menukar'' akèh wektu, senadyansanadyan kanggo nampung artikel (sing disajèkaké nganggo sistem resolusi DOI sing di ''up date'' nalika ana owah-owahan lokasi).
 
== Rujukan ==
352.737

besutan