Sistem Pétungan Internasional: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: meter → mèter, negara → nagara (2)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(éjaan, replaced: meter → mèter, negara → nagara (2))
'''Sistem Pétungan Internasional''' (jeneng asli sajeroning [[basa Prancis]]: '''''S'''ystème '''I'''nternational d'Unités'' utawa '''SI''') iku sistem pétungan ''satuan'' utawa ukuran sing paling umum dipigunakaké. Sadurungé sistem iki nganggo sistem MKS, ya iku dawa ([[mèter]]), bobot ([[kilogram]]), lan wektu ([[dhetik]]/sekon). Sistem SI iki sacara resmi dipigunakaké ing kabèh [[Dhapftar negaranagara|negaranagara ing donya]] kajaba [[Amérika Sarékat]] (sing migunakaké [[Sistem Imperial]]
 
== Petungan SI ==
Unit-unit liya kang bisa dijabarake saka kombinasi unit-unit dhasar:
* [[Newton]], ya iku kg.m/s<sup>2</sup>.
* Petungan [[kacepetan]] ya iku metermèter/sekon (m/s)
* Petungan [[jembar|amba]] utawa [[jembar]] ya iku m<sup>2</sup>
* Pétungan [[isi]] ya iku m<sup>3</sup>
352.737

besutan