Transfigurasi Kristus: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kedadéyan → kadadéan
(→‎top: éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé)
(→‎top: éjaan, replaced: kedadéyan → kadadéan)
[[Gambar:Transfiguration by Lodovico Carracci.jpg|thumb|200px|Transfigurasi déning [[Lodovico Carracci]], 1594, nggambaraké [[Elia]], [[Yésus]], lan [[Musa]] karo Rasul telu.]]
'''Transfigurasi Kristus''' iku prastawa ing ngendi [[Yésus]] dimulyakaké ing [[gunung]], sarta ketemu karo [[Musa]] lan [[Elia]] ing ndhuwur gunung iku. Pasuryan Dalem sumunar lan kebak déning kamulyan. Iki arupa puncuk spiritualitas saka Yésus.<ref name="Leks"/>
Nalika prastawa iku, ana telu murid Yesus bebarengan karo Panjenengané; [[Petrus]], [[Yakobus]] lan [[Yohanes]].<ref name="William">William Barclay., ''Pemahaman Alkitab Setiap Hari - Injil Matius 11-28'', Jakarta: BPK Gunung Mulia, 2009</ref> Cahya kamulyan sing mancar saka pasuryané Yésus iku kanggo mènèhi pangajaran marang para murid ngenani kedadéyankadadéan ing mburiné prastawa sing nyedhihaké sing bakal dialami Yesus.<ref name="William"/> Prastawa ([[salib|panyaliban]]) sing bakal nggawa marang kamenangan, kamulyan ing samburiné panginan lan panyercan, lan bakal ana kamulyan sing bakal nguwataké para murid sajeroning kauripané ndhèrèk Yésus, guruné iku.<ref name="William"/>
 
Prastawa iki banjur dadi [[tradhisi]] umat [[Kristen]] sajeroning ngayati salah sawijining prastawa uripé [[Yésus Kristus]].<ref name="Leks"/> Wektu kanggo ngleksanakaké transfigurasi iki dumadi ing minggu sadurungé ngriyayakaké Dina Riyaya [[Jemuwah Agung]] minangka pèngetan séda Dalem Yésus.<ref name="Leks"/> Transfigurasi iki didadèkaké titik punjer sajeroning karya Yésus minangka [[Mesias]] miturut rencana [[Allah]].<ref name="Leks">Stefan Leks., ''Tafsir Injil Matius'', Yogyakarta: Kanisius</ref>
352.737

besutan