Balkan: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi
(éjaan, replaced: geografi → géografi, geografis → géografis)
(→‎top: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi)
{{artikel ing krama}}
'''Balkan''' inggih punika nami sajarah lan nami géografis kanggé nedahaken satunggiling [[subregion|tlatah]] ing [[Éropah Kidul-wétan]]. Tlatah punika wiyaripun antawis 550,000 km² kanthi padunungsing ndunungi kinten-kinten of 55 yuta. Nami saking basa [[Greek language|Yunani]] kanggé tlatah ''Ujung Balkan '' inggih punika Ujung [[Haemus]] (Χερσόνησος του Αίμου, ''Chersónisos tou Aímou''). Tlatah punika mendhet nami saking [[Gunung Balkan]] ingkang mujur saking [[Bulgaria]] tengah dumugi tlatah [[Serbia]] wétan.
[[Gambar:Balkan peninsula line.jpg|thumb|right|Garis saking titik paling lèr Adriatic dumugi titik paling lèr Seganten Cemeng ( [[Black Sea]] )]]
[[Gambar:Balkans-ethnique.JPG|thumb|right|200px|Peta Etnik Balkan sebelum [[Perang Balkan I]].]]
352.730

besutan